Nem tartottam magam sosem óriási ősz fanatikusnak, szerettem és szeretem a színeit, a hangulatát, de minden hónapban, évszakban próbálom megtalálni a jó dolgokat, azonban valamelyik nap lapozgattam a Pinterestre kitűzött receptjeimet, és a nagy részük őszi almás, sütőtökös süti volt. Úgy éreztem, akkor itt az ideje, hogy süssek is valamit az ősz jegyében, ha már, úgy néz ki, nagy barátok vagyunk. :)
Hozzávalók:
- 1 közepes alma (hámozva, lereszelve)
- 2 nagyobb répa (hámozva, lereszelve)
- 1 tojás
- 1/3 bögre kókusz olaj
- 1/2 bögre barna cukor
- 1 ek. méz
- 1/4 bögre görög joghurt
- 2 tk. fahéj
- 1/2 tk. szerecsendió
- 1 bögre liszt
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1/2 tk. sütőpor
- 2-3 marék pirított dió vagy törökmogyoró, mandula
- csipet só
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mossuk, hámozzuk és reszeljük le az almát és a répát, tegyük félre.
2. Keverjük össze a tojást a kókuszolajjal, cukorral, mézzel, joghurttal és fűszerekkel.
3. Egy másik tálban keverjük a liszthez a szódabikarbónát és a sütőport, majd adjuk a tojásos keverékhez. Keverjük simára.
4. Adjuk hozzá a répát, almát és a pirított, aprított diót.
5. Egy kenyérformát olajozzunk, lisztezzünk ki. De akár muffin formában is süthetjük őket, így egy kicsit kevesebb lesz a sütési idő.
6. Süssük kb. 50 percig, amikor már finom illata lesz és kicsit szétnyílik a szép, aranybarna teteje és beleszúrva nem lesz tésztás a pálcika, akkor lesz jó.
Magában egészséges őszi ború űző, de egy kis lekvárral sem rossz. :)