Receptcake

Szín a télben

2017. január 16. 15:15 - eszti_peszti

Céklás-krémsajtos quiche

Csak úgy röpködnek kint a mínuszok, de azért egy kis napsütést is kapunk néha-néha. Ilyenkor esik jól igazán valami melengető, jókedvre derítő, színes étel. A hétvégén elmentem a kedvenc piacomra, a Pancs-ra, ahol a kedvenc sajtos bácsimtól már leírva is nyálképződést indító vörösborban érlelt narancsos krémsajtot vettem. Otthon volt még cékla, így már abban a pillanatban eldöntöttem, hogy másnap ez lesz az ebéd. Még az elvetemült húsevő, a legtöbb zöldségre fújoló barátomat is meggyőztem vele, szóval tényleg jó lett. :)

15994944_1727818470577186_3885135155393912149_o.jpg

Hozzávalók:

A tésztához:

Egy régebbi posztban szereplő tészta receptjét használtam, amit megtaláltok itt.

A töltelékhez:

  • 1 db közepes cékla
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 db tojás
  • 1-1,5 dl tejszín (a krémsajt állagától függően)
  • pici só, bors

1. A céklát pucoljuk meg és vágjuk karikákra.

2. A tojások törjük fel egyenként és kicsit verjük fel. 

3. Adjuk a tojásokhoz a krémsajtot, keverjük el. Ezután jöhet a tejszín is.

4. A tésztát nyújtsuk kb. 2-4 mm vastagra és tegyük egy pite-, vagy tortaformába. Kicsit szurkáljuk meg villával.

5. Öntsük bele a tojásos keveréket, majd helyezzük el a céklaszeleteket.

6. Süssük 160 fokon, amíg a töltelék megszilárdul.

Salátával egy meleg leves után szuper ebéd vagy vacsora, de akár köretként is megállja a helyét.

Facebookon is tudtok követni, itt

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptcake.blog.hu/api/trackback/id/tr9112130415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása