Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 5 dkg csoki
1. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzádjuk a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját. Szépre keverjük, majd hozzáöntjük a tejet.
2. A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk és a margarinos masszához adjuk.
3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, a tésztához keverjük.
4. A csokit gőz fölött megolvasztjuk és, ha egy picit meghűlt, a tészta feléhez keverjük.
5. Ha nem szilikon a kuglóf formánk, vajazzuk, lisztezzük és beleöntjük a sárgás tésztát, majd a csokisat, de ha fordítva tetszene jobban, akkor fordítva.
6. Előmelegített, 150 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Figyelem! Bármennyire is nehéz 3/4 óráig nincs leskelődés, különben egy depressziós kuglófot kapunk.
Jó kuglófozást!
Ne feledjétek megtaláltok Facebookon és Instagramon is!