Receptcake

Mama márvány kuglófja

2015. január 04. 16:32 - eszti_peszti

Imádom a kuglófokat. Nem tudom miért, talán, mert nem csinálunk túl sokat, vagy, mert olyan kis csinos, elegáns süti. Mama legtöbbször húsvétkor süti meg, tehát valószínű, hogy az ünnepi hangulat is közrejátszik a nagy rajongásban. Reggeli kávé mellé, ebéd után, vacsorára egy forró, habos kakaóval vagy bármikor, ha egy kis édességre vágyunk tökéletes.
img_0170.JPG

Hozzávalók:

  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 5 dkg csoki

1. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzádjuk a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját. Szépre keverjük, majd hozzáöntjük a tejet.

2. A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk és a margarinos masszához adjuk.

3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, a tésztához keverjük.

4. A csokit gőz fölött megolvasztjuk és, ha egy picit meghűlt, a tészta feléhez keverjük.

5. Ha nem szilikon a kuglóf formánk, vajazzuk, lisztezzük és beleöntjük a sárgás tésztát, majd a csokisat, de ha fordítva tetszene jobban, akkor fordítva.

6. Előmelegített, 150 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Figyelem! Bármennyire is nehéz 3/4 óráig nincs leskelődés, különben egy depressziós kuglófot kapunk.

img_0162.JPG

Jó kuglófozást!

Ne feledjétek megtaláltok Facebookon és Instagramon is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptcake.blog.hu/api/trackback/id/tr757041097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása