- 25 dkg cukkini ( héj, mag nélkül)
- 15 dkg vaj/margarin
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 5 dkg étkezési keményítő (nekem ez nem volt itthon 2 dkg teljes kiőrlésű liszttel helyettesítettem)
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 20 dkg liszt
- 8 dkg tejföl
- 1 citrom reszetl héja és leve
- 10 dkg mascarpone
- 10 dkg tejföl
- 1 csomag vaniliás cukor
- 1 ek citromlé
- 8 dkg aprított, megpirított dió
1. A cukkinit meghámozzuk, a végeit levágjuk, a magokat kikanalazzuk. Majd robotgépben vagy egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat/margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzádjuk egyenként a tojásokat.
2. A száraz hozzávalókat(liszt, sütőpor, szódabikarbóna, étkezési keményítő) egy másik tálba mérjük. Majd hozzáforgatjuk a vajas egyveleghez
3. Ezután mehet bele a reszelt cukkinit,a jól megtisztított citrom héját és levét, majd a tejfölt is.
4. Egy kenyér-, vagy őzgerincformát kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát.
5. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, villával vagy hústűvel teszteljük, hogy megsült-e.
6. Amíg hűl a süti, megcsináljuk a mázat. A mascarponet, a tejföllel, cukorral, citromlével kikverjük.
7. A diót egy serpenyőben megpirítjuk, majd ha kihűlt apró darabokra törjük mozsárban, vagy egy zacskóban hús kloffolóval.
8. Ha kihűlt a süti szépen rákenjük a krémet, majd rászórjuk a diót.
Finom, könnyű, nyári édesség! :)