Előfordul olyan, hogy nem sikerül úgy a piskóta ahogy szerettük volna, de ilyenkor sincs veszve minden, sőt! Azt hiszem a legjobb dolog, ami történhet egy kicsit bibis piskótával az a pohárkrémmé válás. Ez a mostani egy vérnarancsos csokis pohárkrém lett. Próbáljátok ki és utána minden piskótát el akartok majd rontani! :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 65 g cukrozatlan kakaópor
- 150 g liszt
- 240 g cukor
- 1 tk. szódabikarbona
- fél tk. sütőpor
- egy csipet só
- 2 tojás
- 125 ml író
- 125 ml szoba hőmérsékletű víz
- 2,5 ek olaj
A krémhez:
- 250 g sajtkrém
- 100-150 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
- fél vanília rúd
- 2 vérnarancs leve, 1 héja
1. A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban.
2. Egy másik tálba tegyük a tészta nedves hozzávalóit és vegyítsük őket.
3. Öntsük a száraz keverékhez a nedveset és keverjük addig, amíg egyenletes nem lesz.
4. Tegyük egy kivajazott, 18 vagy 20 cm-es tortaformába és süssük 175 fokon kb 20 percig, majd tűpróbával teszteljük, hogy kell-e még sülnie.
5. Amíg a tészta kihűl állítsuk össze a krémet.
6. Robotgéppel kezdjük el habosítani a sajtkrémet, majd adjunk hozzá 100 ml tejszínt. Ha elég könnyű, habos lesz így, akkor verjük tovább a robotgéppel a krémet. Ha úgy véljük, hogy nem az igazi, adjunk még hozzá tejszínt.
7. Állítsuk le a robotgépet, adjuk a sajtkrémhez a porcukrot és a vanília rúd kikapargatott magját, majd a vérnarancs reszelt héját és levét.
8. Dolgozzuk még össze egy kicsit robotgéppel, majd tegyük egy fél órára hűtőbe.
9. Fogjunk egy poharat és rétegezzük a kicsire felvágott, vagy késes robotgéppel morzsázott tésztát, valamint a krémet.