Receptcake

Elrontott piskóta pohárkrém

2016. március 09. 22:23 - eszti_peszti

Előfordul olyan, hogy nem sikerül úgy a piskóta ahogy szerettük volna, de ilyenkor sincs veszve minden, sőt! Azt hiszem a legjobb dolog, ami történhet egy kicsit bibis piskótával az a pohárkrémmé válás. Ez a mostani egy vérnarancsos csokis pohárkrém lett. Próbáljátok ki és utána minden piskótát el akartok majd rontani! :)

 

 

img_8088.JPG

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 65 g cukrozatlan kakaópor
  • 150 g liszt
  • 240 g cukor
  • 1 tk. szódabikarbona
  • fél tk. sütőpor
  • egy csipet só
  • 2 tojás
  • 125 ml író
  • 125 ml szoba hőmérsékletű víz
  • 2,5 ek olaj

A krémhez:

  • 250 g sajtkrém
  • 100-150 ml habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • fél vanília rúd
  • 2 vérnarancs leve, 1 héja

1. A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban.

2. Egy másik tálba tegyük a tészta nedves hozzávalóit és vegyítsük őket.

3. Öntsük a száraz keverékhez a nedveset és keverjük addig, amíg egyenletes nem lesz.

4. Tegyük egy kivajazott, 18 vagy 20 cm-es tortaformába és süssük 175 fokon kb 20 percig, majd tűpróbával teszteljük, hogy kell-e még sülnie.

5. Amíg a tészta kihűl állítsuk össze a krémet.

6. Robotgéppel kezdjük el habosítani a sajtkrémet, majd adjunk hozzá 100 ml tejszínt. Ha elég könnyű, habos lesz így, akkor verjük tovább a robotgéppel a krémet. Ha úgy véljük, hogy nem az igazi, adjunk még hozzá tejszínt.

7. Állítsuk le a robotgépet, adjuk a sajtkrémhez a porcukrot és a vanília rúd kikapargatott magját, majd a vérnarancs reszelt héját és levét.

8. Dolgozzuk még össze egy kicsit robotgéppel, majd tegyük egy fél órára hűtőbe.

9. Fogjunk egy poharat és rétegezzük a kicsire felvágott, vagy késes robotgéppel morzsázott tésztát, valamint a krémet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptcake.blog.hu/api/trackback/id/tr508459062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása