Receptcake

Aszalt paradicsomos kenyérkék

2016. február 19. 19:25 - eszti_peszti

avagy a visszatérő nem süti

Az államvizsgára tanulás alatt a kenyérsütés lett a kikapcsolódás. Nagyon jó érzés megdagasztani a meleg tésztát, figyelni, ahogy kel és úgy az egész folyamatban van valami relaxáló. Ez a mostani recept a gyorsabb verziókhoz tartozik, de nagyon finom. Próbáljátok ki!

 

img_8079.JPG

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3,5 g szárított vagy 5 g friss élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 2,5 dkg aszalt paradicsom
  • 1-2 evőkanál olívaolaj

 

1. Tegyük egy kisebb tálba az élesztőt, öntsük rá a langyos vizet és keverjük el.

2. Tegyük kicsit félre. (Felfutni nem fog, de egy kicsit zavaros lesz.)

3. Mérjük ki a lisztet egy másik tálba, adjuk hozzá a sót.

4. Öntsük a liszthez az élesztőt, keverjük el, tegyük egy kicsit félre.

5. A paradicsomokat vágjuk egészen pici darabokra.

6. Öntsük a tésztához és gyúrjuk addig, amíg egy jó ragacsos egyveleget nem kapunk.

7. Egy másik tálba tegyünk 1-2 evőkanál olívaolajat és tegyük át bele a tésztát. 

8. Meleg helyen kelesszük egy órát, amíg kb. a kétszeresére nő.

9. Borítsuk lisztezett deszkára, vágjuk két egyenlő részre. Óvatosan, hogy ne nyomjuk ki belőle a levegőt formázzunk hosszúkás kenyereket és a két végénél fogva csavarjuk meg.

10. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, hagyjuk még pihenni 10 percig.

11. Melegítsük elő a sütőt 240 fokra.

12. Süssük addig a kenyereket, amíg az alját megkopogtatva kongó hangot nem ad.

Az alaprecept innen származik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptcake.blog.hu/api/trackback/id/tr58404774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása