Brutál meleg van, gondolom ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül. Viszont sajnos a meleg ellenére is folyamatosan ott motoszkál a fejemben a hú,de ennék valami sütit érzés. De ne legyen túl édes,de valami krémeset ennék, túl sokat se kelljen bajlódni vele, nehéz nekem megfelelni tudom.... Végül láttam egy Key Lime Pie receptet a Street Kitchen honlapján és egyből óriásit nyeltem. Persze sima, mezei limeból készítettem, itthon ritkán találni key limeot és picit alakítottam is az eredeti recepten... Remélem tetszeni fog!
Hozzávalók:
- 215 g zabkeksz
- 120 g olvasztott vaj/margarin
- 30 g kókuszreszelék (elhagyható)
- 1 tk só
- 3 lime héja
- 1 tubus (170 g) sűrített tej
- 2 nagy tojás sárgája
- 1 doboz (250 g) mascarpone
- 2 lime leve
1. Először elkészítjük az alapot. A kekszet késes robotgépben összezúzzuk, majd hozzáadjuk a kókuszt és az olvasztott vajat.
2. Jól összekeverjük, hogy a kekszmorzsa magába tudja szívni a vajat. És egy piteformába lapogatjuk úgy, hogy legyen kis pereme is.
3. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd félretesszük kihűlni.
4. Miközben sül az alap elkészítjük a krémet, a tojások sárgáját elkeverjük a lime héjával, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, mascarponét és a lime levét is.
5. Jól elkeverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a kekszalapon.
6. 170 fokon 15 percig sütjük, az a jó,ha a közepe még röcögős, de a széle már megsült. Nem kell, hogy megbarnuljon a teteje!
Hűtve a legfinomabb, próbáljuk meg kivárni!:)