Hozzávalók:
A mogyoróvajhoz:
- 300 g sótlan, pörkölt földimogyoró
- kevés semleges ízű olaj vagy kókusz vaj
1. Öntsük a robotgépbe a mogyorót, de ne zsúfoljuk túl, mert akkor nem lesz krémes, inkább többször keveset.
2. Daráljuk addig, amíg krémes állagú nem lesz. Ha nagyon makacs mogyorónk van és nem akarja megadni magát adjunk hozzá egy kevés olajat/kókusz vajat.
3. Hihetetlen de ennyi az egész!(Legalábbis nekem nagy élmény volt, hogy ilyen egyszerű.)
Az eperöntethez:
- 100 g eper
- kevés méz vagy cukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- kevés hideg víz
1. Az epret és a cukrot vagy mézet felrakjuk rotyogni a tűzhelyre.
2. Ha már összeolvadtak és levet eresztett az eper kikeverjük az étkezési keményítőt.
3. A keményítőt hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd az eperhez adjuk és felforraljuk.
A palacsintához:
- 3 tojás
- 115 g liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1,4 dl tej
- 1 csipet só
1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét verjük kemény habbá a sóval, és tegyük picit félre.
2. A tojás sárgájához adjuk hozzá a lisztet, sütőport, tejet. (Ha magában szeretnénk enni, akkor vaníliás cukrot vagy csokicseppeket is rakhatunk bele.)
3. A tojássárgás keverékhez szépen, levegősen forgassuk bele a fehérjét és kevés felhevített vajon süssük ki őket.
Ezek után már mindenki úgy kombinálja, ahogy szeretné, az epres mogyorókrémes verziót viszont egyszer mindenképp próbáljátok ki, szuper reggeli/ebéd/vacsora/uzsonna/tízórai/nasi/bűnözés. :)
A palacsintát Jamie Oliver receptje alapján csinálom, nekem ez jött be a legjobban, a tojásfehérje miatt szép kis pufi lesz.
Jó palacsintázást!