Hozzávalók:
- 150 g liszt
- 2 tk. sütőpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1/2 tk. só
- 125 g olvasztott vaj
- 120 g cukor (nálam nádcukor)
- 2 tojás
- 100 g étcsokoládé
- 2 banán
- 60 g mandula
- fél tasak vaníliás cukor
- 2 marék banánchips (kihagyható)
1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és kivajazunk egy hosszúkás formát.
2. A száraz hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük. Egy másik,nagyobb tálban a vaj nagy részét kikeverem a cukorral, és ha egy kicsit kihűlt a tojásokkal is.
3. A mandulát ledaráljuk, a banánt villával összenyomkodjuk és hozzáadjuk a vajas, cukros keverékhez.
4. Ezután jöhetnek hozzá a száraz hozzávalók.
5. Eközben a csokit kockákra törve egy kis vajjal megolvasztjuk a mikróba, és a végén ezt is hozzákeverjük a tésztához, majd beleszórjuk a kicsit összetörögetett banánchipset.is és keverünk még egyet rajta.
6. Beleöntjük a kivajazott formába és kb. 30-40 percig sütjük.Csak akkor borítsuk ki a formából, ha teljesen kihűlt. (Nekem picit megégett az alja, de ez valószínűleg a friss kapcsolatunk miatt van az új lakásban lévő gáz sütővel)
Ráérős, hideg hétvégi reggeleken kávé, kakaó mellé szuper!