Hozzávalók:
- 130 g liszt (nálam 100 g sima 30 g teljes kiőrlésű)
- 100 g vaj
- 50 g (por)cukor
- 20 g kakaópor
- 1 csipet fahéj
- fél vanília rúd kikapargatott belseje/ vaníliás cukor
- 50 g étcsoki
- 80 g vaj
1. A száraz hozzávalókat a vajjal összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk és minimum egy órára hűtőbe tesszük.
2. A pihenés után 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
3. Előmelegített 180 fokos sütőben 7-10 percig sütjük.
4. Közben elkészítjük a krémet: mikróban megolvasztjuk a csokit és a vajat.
5. Kicsit hagyjuk hűlni, majd robotgéppel felhabosítjuk.
6. Megvárjuk, míg kihűlnek a kekszek, majd habzsákba töltjük a krémet és pöttyözünk párat az egyik kekszre, majd összeragasztjuk egy másikkal.
Én legközelebb egy kis naranccsal még feturbózom, az a csokinak mindig jót tesz.:)