Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 12,5 dkg teljeskiőrlésű-, vagy zabkeksz
- 62,5 dkg krémsajt
- 15 dkg cukor
- 1/2 citrom
- 12,5 dkg habtejszín
- 3 tojás
1. A kekszet jól összetörjük és összekeverjük a vajjal. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk és 150 fokon 10-12 percig sütjük. (Nekem ez a kekszes massza sosem áll össze valamiért, legközelebb linzertésztával fogom kipróbálni a sajttortát, majd megírom a tapasztalataim:))
2. Amíg sül az aljzat:), addig a krémsajtot a cukorral habosra keverjük, reszelünk bele a jól megtisztított citrom héjából és 2-3 ek. levét is csöpögtetünk bele. Ezután mehet bele a tejszín és a tojások.
3. A megsült vajas kekszre öntjük és szintén 150 fokon sütjük 1 órát.
4. Ha kibírjuk tegyük egy éjszakát a hűtőbe, ha nagyon nem bírunk magunkkal akkor csak pár órára. :) Finom hozzá a friss gyümölcs, pl.: eper, málna, áfonya, de lekvárral vagy leturmixolt, felforralt, egy kevés keményítővel kikevert "kocsonyával" is tálalhatjuk.