Receptcake

Krisztián sajttortája

2015. június 20. 14:32 - eszti_peszti

Krisztián egyszer rájött, hogy ez nem is olyan bonyolult, azóta Zsófiéknál mindig ő csinálja a sajttortát, és nagyon büszke rá. Tényleg szuper finomra süti, az enyém a nyomába sem ért, de majd még próbálkozok. :)
1654152_1597419347197221_6138028187454241223_n.jpg

Hozzávalók:

  • 6 dkg vaj
  • 12,5 dkg teljeskiőrlésű-, vagy zabkeksz
  • 62,5 dkg krémsajt
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 citrom
  • 12,5 dkg habtejszín
  • 3 tojás

1.  A kekszet jól összetörjük és összekeverjük a vajjal. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk és 150 fokon 10-12 percig sütjük. (Nekem ez a kekszes massza sosem áll össze valamiért, legközelebb linzertésztával fogom kipróbálni a sajttortát, majd megírom a tapasztalataim:))

2. Amíg sül az aljzat:), addig a krémsajtot a cukorral habosra keverjük, reszelünk bele a jól megtisztított citrom héjából és 2-3 ek. levét is csöpögtetünk bele. Ezután mehet bele a tejszín és a tojások. 

3.  A megsült vajas kekszre öntjük és szintén 150 fokon sütjük 1 órát. 

4. Ha kibírjuk tegyük egy éjszakát a hűtőbe, ha nagyon nem bírunk magunkkal akkor csak pár órára. :) Finom hozzá a friss gyümölcs, pl.: eper, málna, áfonya, de lekvárral vagy leturmixolt, felforralt, egy kevés keményítővel kikevert "kocsonyával" is tálalhatjuk. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptcake.blog.hu/api/trackback/id/tr267559454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása