Ezzel a bejegyzéssel már régóta tartozok, mert még a nutella világnapján megígértem, hogy felteszem, aztán a nagy édesség mámorban elfelejtődött. Hát most itt van. Imádom a gofrit, azt is, amit a boltban lehet kapni és Heves, az én kis szülővárosomban gyártják ( ajánlom mindenki figyelmébe!:), azt is, amit régen a Balatonnál ettem minden nyáron (azt hiszem ott kezdődött a szerelem), és azt is, amit én csinálok itthon, amióta kaptam a barátomtól egy gofri sütőt. Magában is ehetjük, de pudinggal, lekvárral, tejszínhabbal, nutellával, bevállalósabbak baconnel, csirkeszárnnyal is kipróbálhatják, mindenhez szuper, nem hiába szeretem én annyira.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg (por)cukor, de barna cukorral is jó
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- gofri sütő
1. Keverjük a liszthez a sütőport. A vajat olvasszuk fel, a tojásokat válasszuk szét.
2. A tojás sárgáját, az olvasztott vajat,a cukrot keverjük a liszthez, majd öntsük hozzá a tejet i és reszeljük bele egy jól megmosott, vagy bio citrom héját.
3. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és laza mozdulatokkal, hogy ne törjük össze , adjuk a tésztához.
4. Ezután már csak ki kell sütnünk és kész is. Ízlés szerint ízesíthetjük.
Ne feledjétek, tudtok Facebookon és Instagramon is követni!