Receptcake

A trüffel, ami nem akart trüffel lenni

2015. február 03. 22:36 - eszti_peszti

Szóval úgy indult a dolog, hogy a Superbowl estéjére szerettem volna focilabda alakú trüffelt csinálni.DE! A trüffel úgy döntött, hogy ő márpedig nem lesz trüffel. Biztos nem tetszett az elnevezés vagy úgy gondolta, hogy nagyobb dolgokra hivatott az életben, tehát mást kellett kitalálnom. Így született meg a pohárkrém gondolata.
img_0090.JPG

 

Málnás-mogyorókrém trüffel pohárkrém

Hozzávalók(4 nagyobb pohárhoz):

  • 350 ml habtejszín
  • 3 ek. mogyorókrém
  • 90 g étcsoki
  • 250 g málna 

1. Melegítsünk fel 100 ml tejszínt. Miközben a tejszín szaunázik, tördeljük a csokit egy tálba.

2. Öntsük a tejszínt a csokira és hagyjuk egy picit állni.

3. Ha úgy látjuk, hogy a  csoki elolvadt keverjük el, amíg teljesen összeelegyednek és tegyük bele a mogyorókrémet is.

4. Keverjük simára és hűtsük ki.

5. Ha a krém kihűlt,verjük fel a tejszínt.

6.Már jöhet is a rétegezés! Mindenki kedve szerint pakolhatja a  cuccot egymásra. Az én sorrendem: trüffel krém,málna, tejszín, krém, tejszín, málna. 

Szuper, ahogy az ízek kiegészítik egymást: a málna savanykássága ellensúlyozza a krém töménységét, a tejszín pedig csak hab a tortán! (Értitek?! Menyire vicces is vagyok ma... :))

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptcake.blog.hu/api/trackback/id/tr677138975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása