Hozzávalók:
- 7,5 dkg apró szemű zabpehely
- 12 dkg finomliszt
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 kk. fahéj
- 15 dkg (barna) cukor
- 1/2 kk. szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj
- 2-3 ek. méz
- 1/2 tasak vaníliás cukor
- 4 ek. hideg tej
- 1-2 ek. kandírozott narancs
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. (Ha van két tepsink, akkor kettőt, mert két adag lesz a hozzávalókból.)
2. A száraz hozzávalókat (zabpehely, liszt, kakaópor,fahéj,cukrok, szódabikarbóna és só) egy nagy tálban összekeverjük, majd a narancsot is beledobáljuk, (ha esetleg hosszúkás kandírozott narancsunk van, akkor kicsi darabokra vágjuk) és elkeverjük, hogy a liszt bevonja és ne ragadjanak össze.
3. A vajat megolvasztjuk és belekeverjük a mézet és ráöntjük a lisztes-zabpelyhes keverékre, majd a tejet is hozzáadjuk. Fakanállal sűrű masszává keverjük.
4. Picit nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk és kb. 5 centire ültetjük őket egymástól a tepsiben. Szintén nedves kézzel lelapogatjuk a sütiket és 12-13 perc alatt megsütjük.
5. Várjuk meg míg kihűlnek és megkeményednek, csak utána szedegessük le a papírról.
Jó sütizést!