Receptcake

Csokis zabpelyhes keksz egy kis kandírozott naranccsal

2015. február 01. 17:04 - eszti_peszti

Anyukám, amikor még gimis voltam nagyon sokszor sütött ilyen sütit, hiszen sokáig eláll, jól szállítható és isteni finom. Reni barátnőm, amikor elindítottam a blogot egyből kérvényezte is, hogy "azt a kekszet, amit mindig hoztál suliba, azt is tedd fel". Egy kicsit igaz, változtattam a recepten, az eredeti Stahl Judit receptje, valamikor majd azt is megsütöm, persze az sem lesz teljesen ugyanolyan, már vannak ötleteim. :)
img_0083.JPG

 

Hozzávalók:

  • 7,5 dkg apró szemű zabpehely
  • 12 dkg finomliszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk. fahéj
  • 15 dkg (barna) cukor
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 2-3 ek. méz
  • 1/2 tasak vaníliás cukor
  • 4 ek. hideg tej
  • 1-2 ek. kandírozott narancs

1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. (Ha van két tepsink, akkor kettőt, mert két adag lesz a hozzávalókból.)

2. A száraz hozzávalókat (zabpehely, liszt, kakaópor,fahéj,cukrok, szódabikarbóna és só) egy nagy tálban összekeverjük, majd a narancsot is beledobáljuk, (ha esetleg hosszúkás kandírozott narancsunk van, akkor kicsi darabokra vágjuk) és elkeverjük, hogy a liszt bevonja és ne ragadjanak össze.

3. A vajat megolvasztjuk és belekeverjük a mézet és ráöntjük a lisztes-zabpelyhes keverékre, majd a tejet is hozzáadjuk. Fakanállal sűrű masszává keverjük. 

4. Picit nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk és kb. 5 centire ültetjük őket egymástól a tepsiben. Szintén nedves kézzel lelapogatjuk a sütiket és 12-13 perc alatt megsütjük. 

5. Várjuk meg míg kihűlnek és megkeményednek, csak utána szedegessük le a papírról.

Jó sütizést!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptcake.blog.hu/api/trackback/id/tr37130727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása