Receptcake

Tavasz ízű pite

2016. április 27. 17:44 - eszti_peszti

Április 27-e van és olyan az idő, mintha legalább október közepén tartanánk. Valahogy muszáj ellensúlyozni ezt az érzést, ezért sütöttem meg ezt a tavasz illatú epres-rebarbarás pitét a legújabb sütis könyvemből. 

img_8156.JPG

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 ek. porcukor
  • 15 dkg felkockázott, hideg vaj
  • 70 ml hideg víz
  • 1 tojássárgája, 1 ek. tej a tetejére

A töltelékhez:

  • 25 dkg eper (megtisztítva)
  • 20 dkg rebarbara (megtisztítva)
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. vaníliás pudingpor
  • 1 lime reszelt héja

 

1. A tésztához a lisztet, a sót és a porcukrot a felkockázott vajjal és hideg vízzel egy tálba tesszük, először kicsit szétmorzsoljuk, majd sima tésztává gyúrjuk. 1 órára hűtőbe tesszük.

2. Amíg a tészta a hűtőben van megtisztítjuk az epret és a rebarbarát és picire szeleteljük. Ráreszeljük a lime jól megmosott héját, valamint hozzáadjuk a cukrot és a pudingport. Elkeverjük.

3. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, (egy kicsit hagyjunk meg a tetejére, úgy az egynegyedét) és a kivajazott torta vagy piteformába tesszük.

4. Beletöltjük a tölteléket és a maradék tésztából rácsot formázunk, vagy csak kinyújtjuk és beterítjük, mint Hófehérke. :)

5. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és megkenjük vele a pitét.

6. Előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Ilyen cidriben egy meleg kávéval vagy kakaóval, normális tavaszi/nyári időben fagyival tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptcake.blog.hu/api/trackback/id/tr858668034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása