Hozzávalók:
- 225 g finomliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1/4 tk. só
- 1 tk. őrölt szegfűbors
- 120 g cukor
- 2 nagy tojásfehérje
- 3 ek. margarin
- 150 g natúr vagy áfonyás joghurt
- 1 tk. vanília aroma vagy 1 tasak vaníliás cukor
- 80 g fagyasztott vagy friss áfonya
1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra és tegyük a muffinpapírt a tepsibe.
2. A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a szegfűborsot tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot is. ( Ha vaníliás cukorral dolgozunk, akkor azt is.)
3. Egy másik tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét. A margarint egy picit olvasszuk meg, nem kell, hogy olaj- állagú legyen, csak krémes, hogy könnyebb legyen beledolgozni a habba. Várjuk meg, míg picit kihűl, nehogy a tojás megfőljön és adjuk a fehérjéhez.
4. A margarinos fehérjét óvatos, levegős mozdulatokkal keverjük el, majd mehet bele a joghurt és végül az áfonya.
5. A fehérjés masszát keverjük hozzá a száraz hozzávalókhoz. Ne ijedjetek meg, kicsit darabos lesz, ilyen:
6. Tegyük a masszát a formába, töltsük kb. 3/4-ig a papírokat. Ezt két evőkanállal vagy nyomós fagyiskanállal szuperül meg tudjátok csinálni. Szórjunk a tetejükre egy pici cukrot és már mehet is az előmelegített sütőbe, kb. 25 percre, amíg a tetje szép aranybarna nem lesz.
7. Várjátok meg, amíg teljesen kihűl- tudom, nagy a kísértés-,akkor jön ki szépen a papírból.
Legközelebb én egy kis citromot is rakok bele, nekem hiányzott. Próbáljátok ki Ti is és írjátok meg a tapasztalataitokat!