Receptcake

Áfonyás muffin

2015. január 03. 17:13 - eszti_peszti

Az amerikai filmekben mindig hatalmas áfonyás muffinokat esznek reggelire. A képernyőn olyan jól nézett ki, de ha arra került a sor sosem jutott eszembe ezt választani reggelinek vagy desszertnek, de megsütni sem. Nem vagyok nagy áfonya fanatikus, Zsófi viszont az, így rengeteg van a mélyhűtőben. Karácsony után jól esik valami gyümölcsös és ez egy igazán gyümölcsös, könnyű muffin, így gondoltam egy próbát megér.

image_1.jpg 

 

Hozzávalók:

  • 225 g finomliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/4 tk. só
  • 1 tk. őrölt szegfűbors
  • 120 g cukor
  • 2 nagy tojásfehérje
  • 3 ek. margarin
  • 150 g natúr vagy áfonyás joghurt
  • 1 tk. vanília aroma vagy 1 tasak vaníliás cukor
  • 80 g fagyasztott vagy friss áfonya

 

1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra és tegyük a muffinpapírt a tepsibe.

2. A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a szegfűborsot tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot is. ( Ha vaníliás cukorral dolgozunk, akkor azt is.)

3. Egy másik tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét. A margarint egy picit olvasszuk meg, nem kell, hogy olaj- állagú legyen, csak krémes, hogy könnyebb legyen beledolgozni a habba. Várjuk meg, míg picit kihűl, nehogy a tojás megfőljön és adjuk a fehérjéhez.

4. A margarinos fehérjét óvatos, levegős mozdulatokkal keverjük el, majd mehet bele a joghurt és végül az áfonya.

5. A fehérjés masszát keverjük hozzá a száraz hozzávalókhoz. Ne ijedjetek meg, kicsit darabos lesz, ilyen:

image.jpg

6. Tegyük a masszát a formába, töltsük kb. 3/4-ig a papírokat. Ezt két evőkanállal vagy nyomós fagyiskanállal szuperül meg tudjátok csinálni. Szórjunk a tetejükre egy pici cukrot és már mehet is az előmelegített sütőbe, kb. 25 percre, amíg a tetje szép aranybarna nem lesz.

7. Várjátok meg, amíg teljesen kihűl- tudom, nagy a kísértés-,akkor jön ki szépen a papírból.

 Legközelebb én egy kis citromot is rakok bele, nekem hiányzott. Próbáljátok ki Ti is és írjátok meg a tapasztalataitokat!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptcake.blog.hu/api/trackback/id/tr707037581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása